"In Calla is genoeg gelegenheid om samen met bewoners te zijn"

Begin februari kwam de heer Van der Spijk als één van de eerste personen in Calla wonen. Het oude huis van de heer Van der Spijk was te groot. Hij wilde graag kleiner wonen, maar wel in Rijnsburg blijven. “Ik dacht: nu ik nog gezond ben, kan ik zelf kiezen waar ik wil gaan wonen. Als ik straks zelf niet meer in staat ben om beslissingen te nemen, moet ik misschien ergens wonen waar ik dat eigenlijk niet wil”.

Samenzijn met bewoners

“Ik vind het gezellig om mensen te ontmoeten. In Calla is genoeg gelegenheid om samen met bewoners te zijn”. Op dit moment gaat de heer Van der Spijk twee keer per week naar de sportschool. “Dit abonnement wil ik binnenkort opzeggen, want ik kan beneden in de fitness ook mijn oefeningen doen. Hier ontmoet ik dan eveneens mijn medebewoners. Ook ga ik vaak in de middag een stuk fietsen en ik zing twee avonden in de week in een koor”.

Gelijkvloers wonen

“Hier in Calla heb ik alles wat ik wil. Ik kan met bewoners een praatje maken, ik heb een mooi appartement en alles is gelijkvloers. “Ik hoef nu geen trappen meer te lopen en daar wen je snel genoeg aan”, zei de heer Van der Spijk met een lach. “Ondanks dat ik zoveel herinneringen in mijn oude huis heb, mis ik het eigenlijk niet. Wonen in Calla is zo fijn en het voldoet precies aan mijn verwachtingen”.

Verjaardag vieren in De Kookstudio

De heer Van der Spijk hoopt binnenkort vaker met bewoners een kaartje te gaan leggen in De Binnentuin. Ook wil hij graag Jeu de Boules spelen op de baan. “Ik sta eigenlijk overal voor open. Ik vind het ook fijn dat ik voor mijn verjaardag De Kookstudio kan reserveren. Hierdoor kan ik alle visite die ik wil uitnodigingen in één keer ontvangen. Hopelijk kunnen we dan ook nog lekker op het zonneterras zitten”.

Meer weten over Calla? Neem direct contact met ons op!

Vraag een rondleiding aan

Wilt u zelf eens ervaren hoe het leven in Calla eruit ziet? Kom dan langs voor een bezichtiging en ontdek de faciliteiten!

Meer berichten van bewoners Calla