Omgeving Calla

Omgeving van Calla Rijnsburg

Wie door het centrum van Rijnsburg loopt, kan er niet omheen: straten die de namen van bloemen dragen die in het dorp werden en worden gekweekt. Zo vindt u op loopafstand van Calla het winkelcentrum De Hoftuin. Dit winkelcentrum is gevestigd in de Anjelierenstraat. Naast dit winkelcentrum heeft Rijnsburg nog veel meer te bieden, zoals een bibliotheek, de kerk, sportclubs en verenigingen. Ook vindt u op geringe afstand een winkelcentrum aan de Oegstgeesterweg. Hier vindt u onder andere een supermarkt, bakker, slager en slijter. Ook kunt u in de omgeving van Rijnsburg heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Calla is een optimale plek om te genieten van zon, zee en strand. Daarnaast liggen steden als Leiden, Amsterdam en Den Haag ook dichtbij. Deze steden zijn goed te bereiken met openbaar vervoer. 

Winkelen & recreëren

Leven in luxe | Calla Rijnsburg

Op korte afstand van Calla zijn meerdere winkelcentra en uitgaansgelegenheden te vinden, zowel in Rijnsburg als daarbuiten. Ook rustige wandel- en fietsroutes zijn er in overvloed.

Midden in Rijnsburg, naast de eeuwenoude Grote Kerk, ligt dorpscentrum De Burgt. Het dorpscentrum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg, waar o.a. een bibliotheek, sociaal culturele instellingen en verenigingen zijn gevestigd. In de hal van De Burgt worden regelmatig klassieke concerten gegeven. Blikvanger van dorpscentrum De Burgt is de brasserie met terras.

rijnsburg bloemendorp

Leven in luxe | Calla Rijnsburg

Rijnsburg telt veel ondernemers waarvan er velen actief zijn in de bloementeelt en de bloemengroothandel. De Rijnsburgse kwekersbedrijven zijn geconcentreerd in tuinbouwgebied Kloosterschuur en rondom de uitvalswegen van Rijnsburg. Ook aan de rand van het dorp, dichtbij de A44, bevindt zich de imposante vestiging van bloemenveiling FloraHolland. Elke werkdag om zes uur ’s morgens beginnen honderden bloemenexporteurs hier met de inkoop van hun handel.