Wonen in Rijnsburg

Omgeving van Calla

Op loopafstand van Calla vindt u het winkelcentrum De Hoftuin, gevestigd in de Anjelierenstraat. Naast dit winkelcentrum heeft Rijnsburg nog veel meer te bieden, zoals een bibliotheek, de kerk, sportclubs en verenigingen. Ook vindt u op geringe afstand een winkelcentrum aan de Oegstgeesterweg. Hier vindt u onder andere een supermarkt, bakker, slager en slijter.

Dorpscentrum Rijnsburg

Midden in Rijnsburg, naast de eeuwenoude Grote Kerk, ligt dorpscentrum De Burgt. Het dorpscentrum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg, waar o.a. een bibliotheek, sociaal culturele instellingen en verenigingen zijn gevestigd. In de hal van De Burgt worden regelmatig klassieke concerten gegeven. Blikvanger van dorpscentrum De Burgt is de brasserie met terras.

Calla Rijnsburg | Wonen in Calla

Wandelen en fietsen

In de omgeving van Rijnsburg kunt u heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen en varen.  Met de fiets bent u zo in omliggende dorpen als Valkenburg, Katwijk aan Zee en Noordwijk. Calla is een optimale plek om te genieten van zon, zee en strand.

Calla Rijnsburg | Wonen in Calla

Rijnsburg Bloemendorp

Rijnsburg telt veel ondernemers waarvan er velen actief zijn in de bloemensector. De Rijnsburgse kwekersbedrijven zijn geconcentreerd in tuinbouwgebied Kloosterschuur en rondom de uitvalswegen van Rijnsburg. Ook aan de rand van het dorp, dichtbij de A44, bevindt zich de imposante vestiging van bloemenveiling FloraHolland. Elke werkdag om zes uur ’s morgens beginnen honderden bloemenexporteurs hier met de inkoop van hun handel.

Calla Rijnsburg | Wonen in Calla

Historie van Calla

Calla ligt gelegen in nieuwbouwproject ‘De Bloem’ in Rijnsburg. Maar waar komt de naam De Bloem vandaan? Rijnsburg telt veel ondernemers waarvan er velen actief zijn in de bloementeelt en de bloemengroothandel. Samen met de vestigingen in Aalsmeer en het Westland vormt Rijnsburg de grootste bloemenveiling ter wereld.

In 1983 verkocht het veilingbestuur de oude bloemenveiling aan De Raad Bouw. De veilingbedrijven bleven nog tientallen jaren staan en werden verhuurd aan bedrijven en stichtingen. In 2005, 25 jaar na de verhuizing van de bloemenveiling, werden de plannen voor grootschalige woningbouw concreet: De Bloem.

Calla Rijnsburg | Oude veiling