Uitgelicht

Huismeester Gerard in Calla

De bewoners van Calla zijn altijd enorm enthousiast en vol lof over huismeester Gerard. Hij heeft dan ook alles voor de bewoners over en helpt ze maar al te graag. Maar wie is Gerard en wat doet hij nou precies in Calla?

Bewoners voorop

“Eigenlijk doe ik van alles. Het belangrijkst vind ik de mensen, die staan bij mij bovenaan. De wensen die zij hebben, daar wil ik aan voldoen. Maar daar heb je ook mensen bij nodig. Zo hebben we de bewonerscommissie en de activiteitencommissie.”

“Ik ben elke dag tot een uur of één aanwezig in Calla. De bewoners kunnen naar mij toe komen als hun internet bijvoorbeeld uitvalt, of als de televisie het niet doet. Ik doe allerlei klusjes. Zo maak ik ook elke dag de filter van het zwembad schoon. Het leukst aan mijn werkzaamheden hier vind ik wel de omgang met de mensen. Het is heel dankbaar werk.”

Dat Gerard een achtergrond heeft op het gebied van sport, komt goed van pas in Calla. “Een tijdje terug was er een bewoonster die het water niet in durfde. Toen heb ik voor haar een plankje gemaakt waarmee ze in het water kon drijven. Het zwembad van Calla is 1,40 meter diep, dus ze kon wel staan, maar door met haar handen te steunen op het plankje kon ze haar benen in het water gaan bewegen. Ik gaf haar dan een aantal oefeningen mee, daar was ze heel blij mee. Op dinsdag en donderdag geef ik ook een uurtje groepsles bij het sporten en daarna gaan we boven in De Kookstudio een bakje koffiedrinken. Dan moet ik vaak piano spelen voor ze, en dat doe ik graag.”

Altijd wat te doen in Calla

Gerard houdt Calla levendig en denkt altijd mee over activiteiten. “Ik ben begonnen met een tekenles. Toen hebben we een vaas neergezet om na te tekenen. Dan kwam er een goede schilder en die heeft het een beetje overgenomen, want het kostte natuurlijk veel tijd. We hebben ook wel eens een rondvaart over De Kaag gedaan, dat vond iedereen heel leuk. Bewoners kunnen natuurlijk kiezen of ze meegaan of niet en betalen zelf.”

“Iedere maand is er  een borrel waarbij iedereen zelf een drankje meeneemt. Eens in de maand is ook een brunch. Iedereen neemt dan wat mee en dat wordt uitgestald op een lange tafel in De Kookstudio. Dat is ontzettend gezellig. Er is een klaverjascompetitie en er wordt gebridged. Daarnaast hebben we een Calla koor opgericht. We hebben een dirigent in huis en hebben toen een piano gekocht. Het is zo mooi om ruim 30 mensen te zien zingen met een glimlach op hun gezicht.”

ontdek calla

Wilt u meer weten over Calla? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met De Raad Makelaars: 071 – 405 15 00 of stuur een email via het contactformulier.

Vraag een brochure aan

Wilt u meer informatie over wooncomplex Calla? Wij sturen graag een brochure op!

Neem direct contact op voor meer informatie: