Leen en Nell van den Oever genieten in Calla

Genieten is hier het sleutelwoord

Een ervaringsdeskundige. Zo valt Leen van den Oever te typeren. Tijdens zijn werkzaam leven was hij in Den Haag directeur van een zorginstelling. Vanuit die functie had hij destijds een grote betrokkenheid bij de bouw van een luxe vorm van verzorgd wonen. “Wat ik toen als uitgangspunten benoemde in het programma van eisen, zijn minimaal de uitgangspunten voor de bouw van Calla op het voormalige Floraterrein. En dat overtuigde me.”

Na een flink aantal omzwervingen woont hij met zijn vrouw Nell sinds deze zomer in Calla: een keuze die uitstekend bevalt.

Gastvrij

Sfeervol, ruim ingericht en gastvrij. Het service-appartement van de oorspronkelijk uit Scheveningen stammende Nell en Leen van den Oever ademt gemoedelijkheid uit. Een doordachte indeling en inrichting maken slim gebruik van de ruim 84 vierkante meter waarop beiden woonachtig zijn. Behalve een ruime woonkamer met keuken, een uitnodigende entree, een grotere en een wat kleinere slaapkamer (annex hobbyruimte), telt het appartement een ruime badkamer met toilet en een extra gastentoilet. Het geheel wordt aangevuld met en fors balkon, waar tijdens het gesprek de hond geniet van het ruime uitzicht.

Full-service

Calla bestaat uit 98 luxe full-service-huurappartementen voor 50-plussers. Het unieke servicecomplex biedt veel luxe faciliteiten. “Ontzorgen, is hier het sleutelwoord”, benadrukt Leen van den Oever (75). “Daarbij kan alles, maar hoeft niets. Het complex heeft namelijk op de begane grond een Welness met zwembad, sauna, Turks stoombad en fitness. De eerste verdieping herbergt een binnentuin, waar we relaxt koffie kunnen drinken en elkaar ontmoeten. Op die verdieping zijn eveneens een kapsalon, schoonheidsspecialiste en pedicure gevestigd.”

“Gezellig en functioneel vind ik de inpandige, zeer ruime Kookstudio waar we lekkere maaltijden kunnen bereiden of samen met bewoners een workshop volgen. Op deze etage kun je tevens biljarten of een film bekijken in onze huisbioscoop.”

Domotica

“Het brede assortiment mogelijkheden en het aanbod aan voorzieningen trok ons over de streep om te kiezen voor dit complex. In mijn arbeidzaam leven pleitte ik al voor de bouw van servicewoningen met duurzame energieoplossingen – zoals de warmte- koudeopslag – en de toepassingen van domotica. Desgewenst kan ik alles vanaf mijn mobieltje bedienen. Ondanks dat we van huis-uit Scheveningers zijn, maakten we de keuze voor Rijnsburg bewust en vol overtuiging. Het complex is fraai van uitstraling en heel doordacht ingericht. Daarbij winkelen we graag in het nabijgelegen gezellige winkelcentrum Zeezijde. Met de auto zijn we er zo en je kunt altijd parkeren in de ruime parkeergarage aan de Boulevard.”

De klok

Nell vertelt dat hun persoonlijke geschiedenis zeer divers is. “De eerste vrouw van Leen overleed en ik scheidde van mijn partner. We ontmoetten elkaar in Winterswijk waar we beiden tussentijds woonden en ervoeren dat we niet alleen uit Scheveningen kwamen, maar een straat van elkaar woonden. Terug naar Scheveningen was dus een optie, maar de keuze viel – wel na een uitgebreide oriëntatie – op De Klok, onderdeel van Calla en dus de Bloem in Rijnsburg. Een prima keuze.”

Vraag een rondleiding aan

Wilt u Calla eens bezoeken?  U bent van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging.

Neem direct contact op voor meer informatie:

Lees meer: