Helma en Wim de Boer

Fijn wonen en huren in wooncomplex Calla

“We wonen hier erg fijn en voelen ons ontzorgd. Nu al, ondanks dat we nog fit zijn en zelfstandig in het leven staan. De combinatie van comfortabel wonen, de nabijheid van allerlei faciliteiten in het wooncomplex Calla en vooral de mogelijkheden van het ruim honderd vierkante meter grote appartement geven ons het gevoel hier goed thuis te zijn”, vertellen Wim en Helma de Boer enthousiast.”

“Daarbij komt dat we in deze fase van ons leven geen eigenaar meer willen zijn van een pand, maar huurder van een goed verzorgde woonruimte.”

Wim en Helma de Boer komen oorspronkelijk uit het oosten van het land. Het werk van Wim, na een korte periode van zelfstandig ondernemerschap, speelde zich voornamelijk af rondom overlegtafels. Hij vertegenwoordigde jarenlang werkgevers in diverse brancheorganisaties. Een interessante en betekenisvolle job met veel verantwoordelijkheden, maar vooral ook een hectisch bestaan waar het rijden met de auto van honderdduizend kilometers per jaar geen uitzondering was.   

Enthousiast

“November 2018 trokken we in dit appartement. Een ruim en mede door de ligging erg licht en open appartement met, naast het woon- keukengedeelte, twee slaapkamers en de optie van een derde slaapkamer, die we betrokken bij onze wooneenheid. Middels schuifdeuren kunnen we dit deel desgewenst afscheiden”, vertelt Helma.

“Gekscherend zeggen we weleens op de vraag waar we woonden: in Nederland. Dat komt doordat Wim door zijn werk regelmatig moest verkassen. Zo woonden we in Dieren, Zutphen, Den Haag, Leiden, Lopik, Diever, Zwiggelte en nu dus Rijnsburg. Deze laatste keuze heeft te maken met het wonen van onze dochter met haar gezin in Valkenburg. Toen we een woning zochten in deze streek, maakte onze schoonzoon ons attent op wooncomplex Calla. De informatie sprak ons aan en na een bezoek bij de makelaar waren we erg enthousiast over de woonruimte en facilitering in de wooneenheid De Bloem. Daarbij komt dat de omgeving aantrekkelijk is. Doordat we bijna vijftien jaar in Leiden gehuisvest waren, kennen we de regio ook.”

Ontmoetingsruimten

Wim en Helma (respectievelijk 71 en 68 jaar) zijn op meerdere manieren actief. Wim: “Door de drukte van mijn werk kwam het er jarenlang niet van om regelmatig te sporten. Vroeger deed ik wel wat balsporten, maar het werk voor de werkgevers zoog nagenoeg alle vrije tijd op. De keerzijde was dat ik te zwaar werd en zich diabetes 2 ontwikkelde. De mogelijkheden in wooncomplex Calla om gebruik te maken van de fitnessruimte en het zwembad veranderde veel. Ik ging bewegen, kwam tot afvallen (bijna 20 kilogram), waardoor het spuiten van insuline tegen suikerziekte niet langer nodig was. Een succesverhaal, dat mede voortkomt uit de directe beschikbaarheid van de fitnessruimte en natuurlijk mijn innerlijke motivatie.”

Ook Helma maakt gebruik van de diverse mogelijkheden die Calla biedt. “Zo bezoek ik regelmatig de schoonheidssalon of pedicure en maak ik gebruik van de kapsalon. Het leuke verder is dat er gezellige ontmoetingsruimten zijn. Je ontmoet de medebewoners gemakkelijk, terwijl niets verplicht is.”

ontdek calla

Wilt u meer weten over Calla? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met De Raad Makelaars: 071 – 405 15 00.

Vraag een rondleiding aan

Mogen wij u uitnodigen voor een bezoek aan Calla?  U bent van harte welkom voor een bezichtiging!

Neem direct contact op voor meer informatie:

Lees meer: