Wonen in Calla Rijnsburg

Comfortabel wonen in Calla

Aad en Maartje zijn fitte tachtigers die hun plek hebben gevonden in Calla. Aad is een echte Leidenaar, maar woont het grootste deel van zijn leven al samen met Maartje in Rijnsburg. Het huis waar ze in woonden hebben ze achtergelaten om een gelijkvloerse woning te vinden. Ergens waar ze met oog op de toekomst kunnen blijven wonen. Nu wonen ze sinds anderhalf jaar in Calla.

Ideale ligging

“We zochten een woning die gelijkvloers is, maar we wilden wel graag een ruime living. Hier in Calla wonen we in een ruimtelijk appartement met een balkon waar we ’s middags heerlijk in de zon kunnen zitten. Daarnaast vinden we de ligging erg belangrijk. We zijn nu nog fit en gezond genoeg om van alles te doen, maar je weet niet hoe dat in de toekomst zal zijn. Dat de winkels hier zo dichtbij zijn, vinden we ideaal. We wonen naast de supermarkt en er is een goede bakker, slager en een slijterij. Omdat we alles op een minuut loopafstand hebben, komen we eigenlijk niet meer in het dorpscentrum. Alleen nog om een kopje koffie te drinken.”

Faciliteiten in Calla

“Toen we het appartement gingen bezichtigen tijdens een open dag sprak het concept ons meteen aan. De Binnentuin en De Kookstudio trok ons wel. Daar maken we nu ook veel gebruik van. In De Kookstudio was laatst een filmavond en er worden regelmatig feestjes gehouden. Je kunt de hele ruimte kosteloos reserveren als je daar een verjaardag of een andere bijeenkomst wilt houden. Dat hebben we ook wel eens gedaan. En eens in de maand op vrijdagmiddag is er om 16.00 uur een gezellige borrel. Iedereen neemt dan een drankje en een schaal met wat lekkers mee.”

Fijne buren

Er is in Calla genoeg te doen. Zo gaat Aad deelnemen aan een klaverjascompetitie en hij doet aan jeu de boules. “We hebben ook deelgenomen aan de barbecue in september. Als er activiteiten georganiseerd worden vinden we het zeker leuk om gezellig mee te doen. Maar er zijn totaal geen verplichtingen. Met de medebewoners treffen we het goed, we hebben geweldige buren. Als een van ons in de toekomst achterblijft, is dat heel fijn.”  

Genieten van de omgeving

Naast de faciliteiten die Calla biedt, genieten Aad en Maartje ook enorm van de omgeving. “We gaan bijna elke ochtend zwemmen in het zwembad van Calla. Na de lunch gaan we dan een eindje fietsen, vaak wel zo’n 40 kilometer. Richting de Vlietlanden, de Kaag, Wassenaar of we fietsen naar de Langevelderslag en de duinen.”

ontdek calla

Wilt u meer weten over Calla? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met De Raad Makelaars: 071 – 405 15 00 of stuur een email via het contactformulier.

Vraag een brochure aan

Wilt u meer informatie over wooncomplex Calla? Wij sturen graag een brochure op!

Neem direct contact op voor meer informatie: