"Alles onder één dak, geweldige service!"

Freek en Alida Pater hebben nét hun nieuwe huurappartement in Calla betrokken. Alhoewel ze nog niet helemaal gesetteld zijn, voelen ze zich al erg thuis in dit nieuwe gedeelte van De Bloem in Rijnsburg. Calla bestaat uit 98 full-service huurappartementen. Freek Pater: “De service en de faciliteiten zijn geweldig. Je kunt hier sporten, zwemmen, genieten van de sauna, noem maar op. We maken er met veel plezier gebruik van.”

Van koopwoning naar huren in Calla

Freek (78) en Alida (77) besloten hun appartement in Noordwijk te verkopen en te gaan huren. “We zijn al aardig op leeftijd, en dan wil je niet meer investeren in stenen. Door te huren, ben je van een hoop zorgen af. Als er nu iets is, is het een kwestie van één telefoontje en het wordt opgelost”, vertelt Freek Pater.

Genoeg ruimte en luxe

“Ons appartement in Calla is wel kleiner dan wat we hadden, maar met circa 95 m² hebben we meer dan genoeg ruimte met zijn tweeën. En het is luxe. Vanuit onze luie stoel kunnen we de verlichting en de gordijnen bedienen dankzij de moderne domotica. In het begin heb je misschien wat hulp nodig om het te begrijpen, maar als je eenmaal weet hoe het werkt, is het heel makkelijk”, vult Alida Pater aan.

Familiefeest in De Kookstudio

Het echtpaar Pater, dat al 58 jaar getrouwd is, kreeg uit hun omgeving veel positieve reacties op hun verhuizing naar Calla. De kinderen en kleinkinderen waren meteen enthousiast, en er is al een idee voor een familiefeestje in De Kookstudio!

Onbezorgd wonen in Calla

Dat Freek en Alida avontuurlijk zijn ingesteld, blijkt wel uit het feit dat ze ooit samen gedurende 10 jaar met hun boot ‘De Optimist’ over de Atlantische Oceaan hebben gevaren. Nog altijd bruisen ze van de energie, maar tegelijkertijd willen ze ook op de toekomst voorbereid zijn.

Freek Pater: “Alhoewel ik astma heb, voel ik me goed. Maar je wordt ook ouder; je weet nooit wat je gaat mankeren. Dan is het fijn om onbezorgd te kunnen wonen in een appartement waar je je prima kunt bewegen met een rollator of een scootmobiel.” Alida Pater lacht: “Maar zover is het nog lang niet! We genieten nog steeds volop en we reizen nog steeds graag. We zijn gelukkig. En onze nieuwe woning draagt daar zeker aan bij.”

Vraag een rondleiding aan

Wilt u zelf eens ervaren hoe het leven in Calla eruit ziet? Kom dan langs voor een bezichtiging en ontdek de faciliteiten!

Neem direct contact op voor meer informatie of een bezichtiging

Meer berichten over Calla