De juiste keuze van Maartje en Aad vom Hofe

Een prachtig complex met alle vormen van ontzorging

“We woonden hier vlakbij in een eigen woning en hebben het complex van de grond af aan zien verrijzen. Vanaf het begin was ik al enthousiast”, vertelt Maartje vom Hofe. De van geboorte Rijnsburgse wist het al direct: “Daar wil ik wonen.” 

Die stelligheid had echtgenoot Aad minder. “We hadden de tijd en ik wilde me eerst goed oriënteren. Daarbij kwam dat ik liever iets wilde kopen. Na veel vergelijken en verkennen viel de keuze op dit huurappartement van bijna 100 m2 aan Veilingmeesterhof. Een goede keuze.”

“Het is de combinatie van een prachtige ligging en het concept van het complex met allerlei vormen van ontzorgen en een hechte groep enthousiaste medebewoners. We hebben met hen zonder verdere verplichtingen goed contact en dat bevestigt alleen maar het juiste van onze keuze”, vat Aad de periode van oriënteren kort samen. “Het is heerlijk wonen in ons vierkamerappartement, waarvan één ruimte aan de living gekoppeld kan worden. Vanwege de ligging is het lekker licht en zonnig.”   

Vlakbij

Aad en Maartje zijn fitte tachtigers. “We trekken er veelvuldig op uit en pakken regelmatig de fietsen”, benadrukt Aad. Hij werd geboren in Leiden, werkte lang in Amsterdam en beiden hebben de kleinkinderen vlakbij wonen. “Het mooie van het wonen op deze plek is dat alles in de nabijheid is. We kunnen hier vlakbij winkelen en in het winkelcentrum in Rijnsburg, maar gaan ook vaak voor boodschappen of het brengen van een bezoekje naar het gezellige winkelcentrum Zeezijde vlakbij de zee en het strand. Bovenal heeft het wooncomplex heel veel extra’s”, benadrukt Maartje. “Denk maar aan het zwembad, de fitnessruimte, voorzieningen zoals een kapper, pedicure en een uitnodigende kookstudio. In deze ruimte vierde ik pasgeleden mijn verjaardag voor ruim vijftig personen. Waar elders kun je dat in de omgeving van je woning doen. In De Kookstudio kon ik alle voorbereidingen treffen voor de ontvangst en wat lekkers bij de koffie.”

Waardering

Aad vindt dat er waardering mag zijn voor de initiatiefnemer. “De Raad heeft zijn nek met dit Calla-wooncomplex uitgestoken. Dat waardeer ik. Het is een bijzonder concept en het past bij een groeiende behoefte van de doelgroep van ‘fitte knarren’”, concludeert hij lachend:  “Verzorgd wonen en dat in combinatie met zoveel faciliteiten en sociale opties. De mogelijkheid van zo’n sociale omgeving met alle mogelijkheden van het voeren van een privéleven spreekt me aan.” Aad is tevens enthousiast over de technologie in het appartement. “Alles kan vanuit een centrale plek worden bediend. Middels een app, zelfs vanaf de telefoon. We wonen hier pas sinds november, maar hadden die techniek snel onder de knie. Wat blijft is het gemak.” “Het leuke is”, vertelt Maartje, “dat ik ruim zeventig jaar van school ben, maar nu in het wooncomplex weer oude klasgenoten van de lagere school tegenkom. Daarmee is de cirkel rond.”

ontdek calla

Wilt u meer weten over Calla? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met De Raad Makelaars: 071 – 405 15 00.

Vraag een rondleiding aan

Mogen wij u uitnodigen voor een bezoek aan Calla?  U bent van harte welkom voor een bezichtiging!

Neem direct contact op voor meer informatie:

Lees meer:

Scroll naar top