Kier Brul en Cora Docters van Leeuwen

Dit wooncomplex is een goede keuze

“Wooncomplex Calla is nog steeds voor ons beiden een goede keuze”, vertelt Cora Docters van Leeuwen (74). Samen met haar partner Kier Brul (80) woont ze met grote tevredenheid sinds een jaar in het wooncomplex Calla in het centrum van Rijnsburg. “We genieten iedere dag weer volop.”

“Het is in dit wooncomplex heerlijk wonen en de combinatie van mogelijkheden en het makkelijk in contact komen met anderen maakt het hier verblijven fijn. Daarbij komt dat het gebouw diverse faciliteiten biedt die voor ons echt een aanvulling zijn. De Kookstudio bijvoorbeeld is een genot voor het houden van verjaardagen en andere feestelijkheden. Zwemmen en het fitnesscentrum zijn uniek in dit concept. En, wat een gemak van de winkels op korte afstand.”

Cora en haar partner Kier gingen eind 2018 een geregistreerd partnerschap aan. “We komen beiden uit een huwelijk waarbij de partner overleed”, vertelt Kier Brul. “Omdat we elkaar al meer dan dertig jaar kennen en bevriend waren, trokken we steeds vaker samen op en besloten we een partnerschap aan te gaan en in Calla onze nieuwe huisvesting te vinden. Ik had al een optie op een appartement en in goed overleg zijn we er samen ingetrokken. De ruimte biedt veel mogelijkheden. Het uitnodigende, sfeervolle appartement hebben we deels met meubelen en spullen uit onze vorige woningen ingericht. Die combinatie maakt het wonen gezellig en sfeervol.” “De logische indeling van het appartement biedt veel mogelijkheden en we zijn enthousiast over de koeling, de technische ‘snufjes’ plus het energiezuinige concept,” vult Cora aan. “De woning maakt geen gebruik van aardgas en is dus toekomstbestendig.”

Wethouder

Kier woont inmiddels bijna 50 jaar in Rijnsburg, waar hij namens de VVD een periode wethouder was. Oorspronkelijk komt hij uit Meppel. “In die regio sloot ik de grafische school af en managementopleidingen op het terrein van marketing en logistiek. Later werkte ik in diverse managementfuncties in deze regio.” Dat was in 1972 de reden om van Meppel, waar hij zijn eerste vrouw ontmoette met wie hij twee kinderen en vijf kleinkinderen kreeg, naar Rijnsburg te verhuizen. “Helaas overleed zij in het voorjaar van 2018.” Cora kwam in 1962, vanuit Sneek, in Rijnsburg wonen. Haar vader werkte bij de rijkspolitie en werd in die periode in Rijnsburg gestationeerd. Met haar eerste man kreeg Cora drie kinderen. “We hebben zes kleinkinderen.” 

Voortreffelijk

“We vinden dit wooncomplex nog steeds een goede keuze. De onderlinge sfeer met andere bewoners is voortreffelijk. We bridgen, kaarten en biljarten regelmatig en ons eigen zangkoor zorgt voor de nodige ontspanning.”

ontdek calla

Wilt u meer weten over Calla? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met De Raad Makelaars: 071 – 405 15 00.

Vraag een brochure aan

Wilt u meer informatie over wooncomplex Calla? Wij sturen graag een brochure op!

Neem direct contact op voor meer informatie:

Lees meer:

Scroll naar top